mandag den 5. juli 2010

Brolægning

Så er tiden kommet til brolægning, og der har vi valgt den billigste - men også hårdeste - løsning: Gør-Det-Selv. Der er i alt 165 kvm så der er lidt at se til. Det er dog ikke alle fliser der skal lægges nu, da vognporten først gøres færdig i næste uge og tømrerne skal kunne komme til. Vi har købt fliser fra sandgaard beton for 75 kr kvm. med fri levering. De blev tippet af i to store bunker, hvilket knækkede et par stykker - dog forbavsende få, og resten ser pæne ud. Som tidligere skrevet har Hagemann lagt stabilgrus ud, så vi skulle kun købe flisesand - og det kunne Sorø Grusgrav levere for 60 kr/kubikmeter + kørsel og moms - ialt 1525 kr.

Fredag nat kl. 5 startede projektet med at fliserne ankom. I vognmandssprog hedder det tidspunkt "morgen" - og chaufføren havde allerede været i Herlufmagle med et læs før han kom til os. Kl 6.50 ankom vores grus. Det hedder "formiddag" i vognmandssprog - i hvert fald var gruset blevet bestilt til formiddag, så vi skal nok være lidt mere præcise med tiden næste gang.

Det tidlige tidspunkt gruset ankom på gav lidt problemer. Den ene halvdel af fliserne var blevet tippet af hvor gruset skulle ligge, og det kunne ikke lade sig gøre at nå at flytte dem inden gruset kom. Hvis formiddag havde været kl. 10 var det gået stort set efter planen, men sådan skulle det ikke være. Derfor har vi hele weekenden arbejdet på projekt "Befri Containeren", da det eneste sted gruset kunne ligge var foran den - og den er ret fyldt efterhånden. Herunder ses Kristian godt i gang med projektet.


Fredag gik så med at flytte halvdelen af fliserne (omkring 2500 sten) om i haven, og lørdag gik med at køre det meste af gruset samme vej. Herefter så baghaven således ud:

Søndag kom så til at gå med at lægge den øverste del af indkørslen, og som det kan ses nedenfor var ungerne og Kirstens forældre ekstremt søde til at hjælpe til.



Hen under aften lå nedkørslen klar - undertegnede fik testet ryggen grundigt:



Mandag er så gået med at lave den overdækkede terrasse og stien op mod terrassen. Hvis vi selv skal sige det er det foreløbige resultat godt - og vi siger igen tak til ungerne for uvurderlig hjælp med at bære fliser frem. Det giver også en god nattesøvn. Vi har valgt at lægge dug under fliserne for at beskytte mod tidsler og myrer, men det er lidt spændende hvordan det opfører sig i det lange løb.



OPDATERING 10/6:
Så er brolægningen slut for denne gang - vi kan ikke lægge sten i og omkring vognporten før tømrerne er færdige, så vi holder pause her med to terrasser og en sti foran huset. Billedet her er taget før de halve sten blev lagt i. Vi siger på gensyn til Karen og Poul igen i første weekend i August.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar